Så gör man polkagrisar
Här visar jag hur tillverkningen går till hos L-G:s Polkagriskokeri.
1
Kokning
Två kilo socker, vatten och ättika samt glykos kokas upp till 150 grader.
2
Upphällning
Koket hälls upp på en marmorplatta.
3
Färgning
Här målas de färger man vill ha.
4
Blandning
Koket skyfflas ihop med hjälp av degspadar.
5
Kylning
När koket är kylt är det dags att börja jobba med det.
6
Smaksättning
Här tillsätter man smakerna.
7
Knådning
Här jobbar man en luft och degen blir mer och mer vit.
8
Dragmaskin
Till sin hjälp har man en dragmaskin.
9
Rödfärgning
Här på bakbordet lägger man på den röda färgen.
10-11
Vridning/Delning
Här vrider man till en enda stor polkagris. Sen delas polkagrisen på mitten hela vägen.
12
Lite finlir
Här finslipas de sista detaljerna.
13
Mängd per kok
På ett kok blir det 48 polkagrisasar på 55 gram.
14
Rullband
Polkagrisarna får sedan ligga och stelna på ett rullband.
15
Fuktsäkring
Polkagrisen paketeras i plastpåsen för att hålla fukten borta.
16
Omslagspapper
Det sista omslagspapperet läggs på.
17
Redo för försäljning
Polkagrisarna säljs i kartonger med 100 i varje.